Infoa Taidetestaajille

Tervetuloa taidetestaamaan Kymmenen pääkalloa -mysteeripeliä.

Voipaalan taidekeskus tarjoaa mysteerin, jossa pulman ratkaisemiseen tarvittavat vihjeet löytyy ennakkovideosta, kuvataiteeseen tutustumisesta sekä draamahahmojen kertomasta. Osallistujat katsovat aluksi pienoisnäytelmän näyttelytilassa, jonka jälkeen alkaa pakohuonepelien dynamiikasta ammentava pelillinen, oppilaiden välinen yhteistyö, jossa esillä oleva kuvataide on osa tehtäviä.

Saapuminen

Kun saavutte Voipaalaan, suunnatkaa Voipaalan päärakennukseen. Ennen pelin alkua käydään yhteisesti läpi näyttelyssä käyttäytyminen ja pelisäännöt. Tässä kohtaa voitte myös kysyä käytännön asioista Voipaalan henkilökunnalta.

Pelaaminen

Pelaaminen tapahtuu pelinvetäjien johdolla. Pyydämme opettajia olemaan aktiivisesti mukana pelin aikana. Peliä pelataan kuudessa ennakkoon jaetussa joukkueessa.

Ennakkovalmistelut

Katsokaa etukäteen Etko-video. Se sisältää vihjeitä, joita tarvitaan pelin ratkaisemisessa.

Jakakaa oppilaat valmiiksi kuuteen eri ryhmään.

Tulostakaa jokaiselle oppilaalle oma koodi arviointilomakkeen täyttöä varten Taidetestaajat-sivustolta.

Lukekaa läpi Jatkotehtävä (PDF), jotta oppilaat muistavat kuvata näyttelystä teokset tehtävää varten.

Vierailun jälkeen

Opettajille on vierailun jälkeen käytettävissä Jatkomateriaali. Materiaalia voi hyödyntää joko kokonaisen oppitunnin verran tai kevennettynä versiona. Jatkotehtävässä oppilas ottaa kuvan näyttelystä ja esittelee sen sitten koulussa ryhmälle. Halutessaan ryhmä voi tehdä yhteisen palamaalauksen yhdestä näyttelyn teoksesta.

 

 

Viimeksi muokannut: Impola Laura-Noora