Voipaalan kesäuutiset 12.6. - 29.8.

Lue Voipaalan uutiset taidenäyttelyistä, lounaista ja uusista vuokralaisista.

Käy katsomassa, miten taiteessa 1+1 = 3

Lauantaina 12.6. klo 11 pääsee jälleen näyttelyyn Voipaalassa. Tälle kesälle esittelemme kaksi erittäin kiinnostavaa taiteilijaparia. Molemmissa kaksi tekijää luottaa toisiinsa niin paljon, että lopputuloksesta muodostuu ikään kuin kolmas taiteilija.

maalauksessa kasvoprofiili, jolla päässä jonkinlaisia sulkia muistuttavia siveltimenvetoja.

Taiteilijapari Paananen&Ulvila yhteismaalauksissa keskeistä on, että omalla vuorollaan taidemaalari kohtelee teosta kuin omaansa ja saa tehdä siihen sellaisia muutoksia kuin haluaa.  Tero Ulvilan maalaustapa on spontaania, maalauksellista abstraktionismia, kun taas Repin Instituutissakin klassista maalausta opiskelleen Sanna Maria Paanasen teokset ovat esittäviä, tarkkaan luonnosteltuja ja pääosin mustavalkoisia.

ROP on  poikkitaiteellinen projekti, jossa yhteisteoksia tekevät kuvataiteilija (AMK) Tuomo Rosenlund ja diplomi-insinööri Pekko Orava. He tekevät teosten taiteellisen sisältöideoinnin yhdessä, mutta teosten toteutuksessa insinöörin tekninen tarkkuus ja kuvataiteilijan värien hallinta luovat oman kokonaisuutensa.

Ilkka-ateljee avoinna kesällä

Ilkka-ateljeessa on paikallisten Valkeakosken kuvataiteilijoiden maksuttomat näyttelyt. Viiden eri näyttelyn aikataulut löydät sivuiltamme.

Ilmoittaudu maalauspajaan

Maalauspaja Voipaalan maisemissa Suomen Kuvataiteen päivänä, ​lauantaina 10.7. klo 10 – 14. Sitova ilmoittautuminen 30.6. mennessä kätevästi Tapahtumat-sivuillamme.

Uusia yhteisöjä alueelle

Alueellamme toimii monia yhteisöjä ja uutena toivotamme tervetulleeksi Pirkan Helmen!

Pirkan Helmen toimisto muuttaa juhannukseen mennessä Pakariin. Pirkan Helmi ry on maaseudun kehittämisyhdistys, joka muun muassa toteuttaa paikallista Leader-kehittämisohjelmaa sekä toimii EUROPE DIRECT  Pirkanmaan toimipisteenä. Alueellisesti Pirkan Helmi ry toimii Akaassa, Pälkäneellä, Urjalassa ja Valkeakoskella.
– Odotamme innolla uutta inspiroivaa työympäristöä kulttuurimaisemassa ja yhteistyötä Voipaalan taidekeskuksen kanssa. Toivottavasti ainutlaatuisessa miljöössä vierailu tuottaa lisäarvoa myös toimistossamme kävijöille, kommentoi toiminnanjohtaja Eliisa Vesisenaho.

Pakarin toisessa päädyssä on juhannuksen jälkeen määrä aloittaa myös kolmen 4H-nuoren yrittäjäkokeilu, heinäkuun loppuun. Tarkemmin tästä tiedotamme Voipaalan taidekeskuksen facebook-sivuilla, kun nuoret ovat aloittaneet toimintansa. Kun heidän putiikkinsa on avattu, tule ja tue nuorta yrittäjää!

Keittolounasta ja hemmotteluhoitoja

Ennestään alueella toimiva kahvila- ja hyvinvointiyrittäjä tuottavat edelleen palveluita.

Kahvilan kevyt keittolounas alkaa 15.6. ja silloin menu löytyy myös sivuiltamme (Kahvila-välilehti). Lounaan ja kahvit voi nauttia väljästi ihanassa puutarhassamme uusilla ulkopöydillä. Ja kun taide- ja kahvilanautinnot on suoritettu, voi sulattelua tehdä lampaita tervehtimällä ja Rapolanharjulle kiipeämällä.

Helkanhelmi -hoitolaa voi suositella kaikille rauhalliseen hyvänolon tunteeseen. Yrittäjä ja SKY-kosmetologi Sini Kartaslammi-Rantanen avaa myös tuotteidensa verkkokaupan lähiaikoina!

Kokoontumisrajoitukset poistuivat – Juhlatila Navetassa vapaita aikoja

Kokoontumisrajoitukset kumottiin. Pitäisikö siis vielä miettiä kesäksi juhlat, jossa pitkästä aikaa voisi viettää juhlimattomia merkkipäiviä suvun ja ystävien seurassa? Juhlatila Navetassa on runsaasti vapaita aikoja kesä-heinäkuussa. Tutustu sivuillamme vuokrattaviin tiloihin, ja ota yhteys toimistoon!

Muita kuulumisia

Päärakennuksen julkisivumaalaus edistyy joka seinällä. Rapsuttelua ja maalausta tiedossa varsinkin sopivilla keleillä. Urakoitsija erottelee lippusiimalla päivittäiset rajaukset työmaa-alueessa. Pahoittelemme mahdollista häiriötä.

Lammasaitauksessa on kolme kivaa lammasta, käykää katsomassa. Muista myös sunnuntaisin ilmaiset opastukset Rapolanharjuun, lähtö oven edestä klo 15. Juhannuksena olemme suljettuna (pe-su), opastustakaan ei ole 27.6.

Paananen&Ulvila: Oudoissa tiloissa

Voipaalan yläkerran näyttelysalissa 12.6. – 29.8.2021.

ROP: Odotettavissa satunnaista hallintaa ja harkittua epävakautta.

Voipaalan alakerran näyttelytiloissa 12.6. – 29.8.2021.

Suppa

Lisätietoja maalauspajasta

Sitova ilmoittautuminen 30.6. mennessä. 

Maalaus väenpihalta

Valkeakosken kuvataiteilijoiden näyttelyt

Nora El-Sayed, Juha Ilkka, Sanna-Kaisa Niemi, Arja Seppänen, Sami Nousianen