Kesän koronarajoitukset

Elämme edelleen korona-aikaa, huomioithan, että se aiheuttaa muutoksia toimintoihin. Tehdään yhdessä kaikkien olo turvalliseksi ja noudatetaan ohjeistuksia. Seuraavassa lyhyesti ohjeistuksen tärpit ja soveltaminen Voipaalassa:

Turvavälit ja henkilömäärät

Pidä huoli 1–2 metrin turvaväleistä omalta osaltasi ja vältä jonotusta tarpeen tullen viettämällä aikaa ulkotiloissa. Taidekeskuksen päärakennuksessa sijaitsee näyttelytilojen lisäksi kahvila ja yleisö-wc. Lisäksi pyrimme pitämään talon takana olevan inva-wc:n avoinna tilanteen mukaan, käynti ulkokautta.

Pääsymaksut maksetaan kahvilan kassalle, maksamisessa kannattaa suosia lähimaksukorttia. Sisääntulossa on käsihuuhdetelineet, ja ne osoittavat myös riittävän turvavälin kassalle. Toivomme, että kahville tulevat asiakkaat käyttävät ensisijaisesti puutarhan pöytiä, jolloin talon kapasiteetti (max. 50 henkilöä) ei estä näyttelykävijöiden sisäänpääsyä. Päärakennuksessa kerrallaan max. 50 henkilöä sisältäen seuraavat rajoitukset: kahvilassa max. 15 ja historiahuone on lisätty kesäksi kahvilan käyttöön, max. 15.

Voipaalassa on useita eri rakennuksia, joissa osaan mahtuu turvaväleillä vain muutama ihminen kerrallaan (esim. näyttelyt aitassa, Ilkka-ateljeessa ja Rapalumissa), jolloin asiakkaiden tulee katsoa että turvavälit säilyvät. Juhlatila Navetassa sallitaan max. 50 henkilön tilaisuudet, joka yksityisvuokraajien on hyvä huomioida.

Tule paikalle vain terveenä ja oireettomana

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja. Tutkimusten mukaan korona tarttuu pisaratartuntana ja osin myös aerosolitartuntana. Tultaessa sisätilaan käytetään käsihuuhdetta. Käsienpesualtaita vessoissa on vain yksi. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytetään käsihuuhdetta. Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen. Meille olet tervetullut myös maskin kanssa!

Pinnat ja siivoaminen

Koronavirukset eivät nykytietämyksen mukaan säily pitkiä aikoja ilmassa tai pinnoilla. Vältä kuitenkin pintojen koskettelua, mikäli mahdollista. Teoksiin ei koskaan saa koskea, ja se pätee myös korona-aikana. Siistijät noudattavat Työterveyslaitoksen siivousohjeita.

Kahvilayrittäjä toteuttaa omalta osaltaan kahvilatoimintaan annettuja viranomaisohjeistuksia.

Tarkista tilanne

Sivuillamme esitellään yleisesti jonkin verran Valkeakosken ja Sääksmäen alueen muita toimijoita. Huomaa, että heillä voi olla omia korona-ajan aukiolojaan, jotka poikkeavat normaalista. Tarkista siis muiden toimijoiden omilta sivuilta, ovatko he avoinna tai mitä rajoituksia he ovat asettaneet.

Mikäli maan hallitus päivittää tilannetta ja viranomaiset uutisoivat muutoksista, kannattaa siis seurata tilanteen kehittymistä Voipaalan osalta mm. sosiaalisen median kanavista, jotka ovat kesälläkin nopeimmat viestintävälineet.

Kiitos yhteistyöstä!

Tehdään yhdessä tästä kesästä mahdollisimman mukava kanssaihmisille – otetaan huomioon toisemme ja hymyillään.

Ps. Kun tässä nyt kaikkia rajoituksia kirjataan, niin mainittakoon vielä, että lampaiden omistaja pyytää, ettei yleisö ruokkisi kesälampaita. Niiden oikeasta ravinnosta huolehditaan henkilökunnan taholta.

Koronarajoitukset ja –ohjeistukset perustuvat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä THL:n ohjeisiin 1.6.2020 alkaen, voimassa toistaiseksi.