Toukokuu Voipaalassa

Aikamatkalla-näyttely 26.4. –  29.5.2022

Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin näyttelyssä on esillä lukuvuoden aikana tehtyjä kuvataiteen, arkkitehtuurin ja käsityön oppilastöitä 5-18-vuotiailta valkeakoskelaisilta lapsilta ja nuorilta. Taiteen perusopetuksessa on aikateemaa tutkittu niin taidehistorian, mielikuvituksen, tarinoiden kuin itse aikakäsityksenkin kautta monin eri tekniikoin.

Koulu pitää näyttelyn avajaiset oppilaille ja heidän vanhemmilleen sunnuntaina 24.4. klo 15, jolloin talossa on ruuhkaa ja vahva maskisuositus.

Muuta ohjelmaa

Voipaalassa ja Rapolanharjulla vierailee toukokuun aikana luokkaretkiä eri kunnista ja kouluista. Luokkaretkiohjelman voi tilata Voipaalasta (lue lisätietoja tästä). Itsenäisesti retkeileviä luokkia, muita isoja ryhmiä ja tyky-porukoita pyydämme etukäteen ilmoittamaan tulostaan koordinoinnin sujuvoittamiseksi.

Näyttelytiloissa Valkeakosken musiikkiopiston kevätkonsertti 18.5. rajatulle kuulijakunnalle. Kyseisenä päivänä saattaa olla harjoittelun ääniä ja tuolien asettelua näyttelytilassa.

Pihalla ja opetustiloissa Valkeakoski-opiston betoni- ja mosaiikkikursseja, maisemamaalausta ja kudonnanohjausta. Tutustu kansalaisopiston Voipaalassa järjestettävään tarjontaan tästä linkistä.

Kirsikankukintoja ja lampaita

Barokkipuutarhan hedelmäpuiden kukinta-aika on toukokuussa, jolloin kamerat kannattaa virittää ja polkupyörät huoltaa piknik-retkeä ajatellen! Kesälampaat tulevat jälleen joskus alkukesällä. Näistä hetkistä informoimme sosiaalisen median sivuillamme.

Näyttely ja kahvila ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-17. Myös vappu, äitienpäivä ja helatorstai normaalin aikataulun puitteissa.

Kartanokahvila palvelee ti-su 11-17 taidekeskuksen rakentaessa uusia kokonaisuuksia näyttelytauolla (-24.4. ja  30.5. – 10.6.).

Kesänäyttelyt ovat avoinna 11.6. alkaen ti-su klo 11-18.

Ihmisiä piknikillä kukkivien omenapuiden alla Voipaalan taidekeskuksen puutarhassa