Valkeakoski-päivä Voipaalassa

Ke 27.10.21 näyttelyt ja pullakahvi vain 5 euroa koko päivän ja "Mitä tää on" -opastus klo 14 ja 15.

Tervetuloa Voipaalaan Valkeakoski-päivänä!

Keskiviikkona 27.10.2021 koko päivän klo 11-17 on Voipaalassa Kartanokahvilan kanssa yhteinen tarjous, jolla saat kahvin (tai teen) tuoreen pullan kera sekä pääsymaksun näyttelytiloihin vain 5 eurolla! Lisäksi klo 14 ja 15 voit osallistua näyttelyssä “Mitä tää on?” -opastukseen. Tai oikeastaan se ei ole edes opastus, vaan yhteinen pysähtyminen teoksen tai kahden äärelle niistä havaintoja tehden. Mitään aikaisempaa tietoa tai kokemusta et taiteesta tarvitse. Tule ja kokeile, mitä havaintojen tekeminen yhdessä saa ajattelemaan!

Lisätietoja ajankohtaisista näyttelyistä löydät Näyttelyt-välilehdeltä.

Lakanassa teksti: Vastoin yleistä koskilaista luuloa: onnistuu, kannattaa, kyllä siitä jotain tulee.
Asiakkaan teksti kulttuuripyykillä

Koskilaisten päivä

Paikalliset käyttävät tuttavallisesti kaupungista nimeä ”Koski” ja itsestään nimitystä “koskilaiset”. Valkeakoski-päivää vietetään aina lokakuun 27. pvä. Katso muut Valkeakoski-päivän tapahtumat kaupungin tapahtumakalenterista.

Valkeakoski on noin 21 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee 35 kilometriä Tampereelta etelään. Sijainti Mallasveden ja Vanajaveden yhtymäkohdassa on määrännyt Valkeakosken kehitysvaiheet.

Walkiakoski esiintyy kirjallisissa asiakirjoissa jo 1400- luvulla ja Sääksmäen mahtipitäjä jo 1340. Keskiajalla Valkeakoski oli tunnettu myllykylä, jonne tultiin matkojen takaa veneillä viljaa jauhamaan. Vuonna 1800-luvun lopulla Valkeakoski alkoi muuttua myllykylästä teollisuuskeskukseksi. Vuoden 1923 alusta Valkeakoski erosi Sääksmäen kunnasta ja 1963 Valkeakoski sai kaupunkioikeudet. Kymmenen vuotta myöhemmin vanha emopitäjä Sääksmäki liittyi Valkeakoskeen.