Voipaalan toukokuu alkaa remontilla

Voipaalassa alkaa vapun jälkeen julkisivuremontti. Emil-koulun näyttely avataan 11.5.

Julkisivu ehostuu

Kartanon päärakennuksen odotettu julkisivuremontti alkaa vapun jälkeen vesikatosta. Kattotyöt valmistuvat toukokuussa ja sen jälkeen remontti siirtyy julkisivumaalaukseen. Julkisivu maalataan vaaleankeltaiseksi. Samalla uusitaan kokonaan eteläisen julkisivun parvekkeet, joiden kunto ei ole sallinut niiden käyttöä vuosiin. Alkava remontti ei estä näyttelyiden ja kahvilan avoinna oloa, sillä julkisivu remontoidaan seinä kerrallaan. Luonnollisesti työstä aiheutuu jonkin verran tilapäisiä työn ääniä ja mahdollisia muita järjestelyjä; talon vierustalla olevat inva-parkkipaikat poistuvat käytöstä remontin ajaksi.

Parhaassa tapauksessa, hyvän sään salliessa työ valmistuu jo kesän aikana, mutta viimeistään lokakuussa. Valkeakosken kaupungin Tekninen keskus vastaa kiinteistön remontista testamenttilahjoitusvaroin. Rakennusurakoitsijana toimii Sorcolor Oy.

”Luonnon voimaa” -näyttely 11.5. – 30.5.

Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin oppilastöiden näyttely ”Luonnon voimaa” avautuu Voipaalassa toukokuussa heti koronasulun jälkeen. Esillä vuosinäyttelyssä on 5-18-vuotiaiden oppilaiden teoksia, joita on tehty Emilissä lukuvuoden 2020-21 aikana.

Ulkona, Voipaalan päärakennuksen edustalla puihin kiinnitetyt keraamiset voimaeläintoteemit johdattavat kävijät jo nyt tervetulleiksi alueelle. Kyseiset teokset oli tarkoitus olla mukana jo viime kesän laajassa Ceramega-näyttelyssä, mutta koronan vuoksi Emilin oppilaat saivat ne valmiiksi tämän lukuvuoden aikana. Toteemieläimet saavatkin olla puutarhassa koko tulevan kesän!

Kartanon sisällä alakerran valloittavat Emilissä lopputyönsä tehneiden viidentoista nuoren (17-18-v) teokset.  Yläkerran saleissa on nähtävillä runsas otos lasten ja nuorten ilmaisun iloa. Emil järjestää taiteen perusopetusta kuvataiteessa, arkkitehtuurissa ja käsityössä ja esillä onkin piirustuksia, rakentelua, grafiikkaa, maalauksia, keramiikkaa, käsitöitä ja mediateoksia eri ikäisiltä lapsilta.

Näyttely on avoinna 11.5. – 30.5.2021 ti-su klo 11-17. Koronasuositukset voivat vaikuttaa aukioloon ja henkilörajoituksiin.

Kouluretket ja muut ryhmät

Toukokuu on perinteisesti ollut vilkasta retkiaikaa, jolloin luokat pyöräilevät tutustumaan omatoimisesti näyttelyyn ja Rapolanharjuun. Samalla koululaiset syövät Voipaalassa eväitään, ostavat jäätelöä ja käyvät vessassa. Erityisesti näin korona-aikaan toivomme kaikkia omatoimiretkellä olevia ryhmiä olemaan yhteydessä Voipaalan toimistoon hyvissä ajoin etukäteen. Näin voimme koordinoida erilaisten tarpeiden välillä ja pyrkiä välttämään ruuhkia. Opettaja: kysy Rapalumin omatoimisesta käynnistä toimistosta.

Koronarajoitukset muuttavat aikatauluja

Taidekeskuksen näyttelytilat on suljettuna 9.5. asti Pirkanmaan koronanyrkin suositusten mukaisesti. Ajankohtaiset koronarajoitukset löydät sivultamme.

Kartanokahvila on voinut avata toimintaansa 20.4. asiakaspaikka- ja koronarajoitusten sallimissa rajoissa. Asiakkaiden toivotaan huomioivan turvavälit, ettei sisälle muodostu ryhmiä ja jonoja. Kahvilan asiakaspaikkarajoitukset valtioneuvoston asetuksen mukaisesti puolet normaalista; kahvilan sisätiloissa max 15 hlö kerrallaan. Piha-alueelle tulee penkkejä sekä pöytiä toukokuun alussa, joten kahvihetki hyvillä turvaväleillä toteutuu erityisesti aurinkoisella säällä.

Kesäkuussa tulossa…

Kesän aukioloajat muuttuvat 12.6., jolloin ovet ovat avoinna tuntia pidempään (ti-su klo 11-18). Kesän näyttelyt 12.6. – 29.8. tuovat eteemme kaksi kiinnostavaa tamperelaista ryhmää:

  • Paananen&Ulvila: Oudoissa tiloissa (yläkerta)
  • ROP-taiteilijaryhmä: Odotettavissa satunnaista hallintaa ja harkittua epävakautta (alakerta).

Näyttelytauon aikana (31.5. – 11.6.) taidekeskuksessa pystytetään kesän tulevia näyttelyitä. Kahvila on tuolloin kuitenkin avoinna nykyisin aukioloajoin. Myös Ilkka-ateljeessa Valkeakosken Kuvataiteilijat ry:n vaihtuvat näyttelyt avautuvat kesäkuussa. Muutokset mahdollisia (kesän koronarajoitukset).

Kesälampaatkin saapuvat taas laitumelle, päivä tarkentuu myöhemmin.

Ja kun juhlia taas järjestetään, voit tiedustella Juhlatila Navetan vapaita päiviä toimistostamme!

Uutista editoitu 5.5.2021: vahvistettu Emil-näyttelyn avoinnaoloajaksi 11.5.-30.5. ja nostettu näyttelystä kertova kappale ylemmäksi.

Voipaalan taidekeskus Rapolanharjun päädystä kuvattuna