Voipaalan näyttelyvuosi

Kuvakollaasissa 8 teoskuvaa

Mitä tapahtui Voipaalassa 2021? Millaisia näyttelyitä on luvassa 2022? Näihin vastaukset tästä uutisesta.

Voipaalan taidekeskuksen väljät näyttelytilat ovat avoinna (tiistai-sunnuntai klo 11-17). Kahvila on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin (maaliskuun alusta jälleen myös ti-su). Noudatamme viranomaisten ohjeita ja suosituksia: viikoittain päivittyvät terveysturvallisuusohjeet löydät sivuiltamme.

Näyttelyvuosi 2022

Voipaalan taidekeskuksen näyttelyvuosi 2022 on julkaistu. Luvassa materiaalien kirjoa kymmenien taiteilijoiden näyttelyissä. Vuoden aikana esittelemme lasitaiteen ihmisyyttä, uusmaterialismia, pikselit päreiksi, hulvattomia ja mystisiä hahmoja ja luontokuvia. Tänä vuonna otamme käyttöömme paljon toivotun Museokortin; tiedotamme asiasta tarkemmin helmikuussa.

11.1. – 30.1. Maisemissa – taidetta ympäristökokemuksesta.

Rapolanharjun ja Voipaalan maisemista kummunnut näyttely jatkuu: Miina Laine, Tiina Kaisa Leppänen, Mekku Osanen, Hans-Peter Schütt ja Miia Änäkkälä.

12.2. – 10.4. Ihminen – tarinoita lasissa.

Kuratoitu teemanäyttely lasitaiteen tekijöiltä: Slate Grove, Marja Hepo-Aho, Renata Jakowleff, Alma Jantunen, Tommi Ketonen, Camilla Moberg, Janne Rahunen, Johannes Rantasalo, Markku Salo, Tommi Toija, Milla Vaahtera, Ella Varvio. Kuraattori: Piela Auvinen.

24.4. – 29.5. Kuvataide- ja käsityökoulu Emil.

Taiteen perusopetuksen vuosinäyttelyssä satojen lasten ja nuorten tekemää kuvataidetta.

11.6.  – 28.8. Paljain silmin.

Tekstiilitaiteilijat TEXOn ja Taiteilijat O:n kuratoitu yhteisnäyttely. Saman niminen näyttely ollut esillä 2020 Suomenlinnassa yli 20 taiteilijan teoksilla. Voipaalaan esille asettuvat taiteilijat ja uusi kuraattori julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

11.6.  – 28.8. Pikselit päreiksi.

Tarttilassa ja Helsingissä työskentelevän kuvataiteilija Pauli Ahopellon teoksia aitassa ja ulkona.

10.9. – 6.11. Aallon alla, ilman päällä.

Työryhmä Tini Sauvo, Tero Makkonen, Esa Lindroos tuovat lintukansaa ja veden väkeä äänen, valokuvan ja erilaisin hahmoin yläkerran täyteen.

10.9. – 6.11. Takapotkuja.

Tamperelaisen Hannu Riikosen veistoksia, joissa yhdistyy naivismi, karnevalismi ja yhteiskunnallisuus.

19.11.22-29.1.23 Vuoden luontokuvat 2022.

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry 45-vuotta.

Mitä tapahtui Voipaalassa 2021?

Kuvakollaasi, jossa ihmisiä, eläimiä, näyttelyitä, kukkia vuodelta 21. Yhdessä Rapolanharjun kanssa kartanomiljöö sopii luovuuden ja hyvinvoinnin huoltamiseen, kuin myös omien juhlien järjestämiseenkin. Taidekeskus toteuttaa kaupungin toiminta-ajatusta ja luo osaltaan hyvinvoivaa yhteisöä. Pyrkimyksenä on sekä edistää koskilaisten hyvinvointia ja luovaa potentiaalia inspiroivilla näyttelyillä että olla houkutteleva kotimaan matkailukohde. Voipaalan alueella toimii myös erilaisia yrityksiä ja yhteisöjä, joiden palveluista kävijät nauttivat.
Siirry lukemaan toimintakertomuksemme sivuillemme.

Olethan jo seuraajamme Instagramissa ja Facebookissa?

Kun on juhlan aika, muistathan kysyä vuokratilojamme.