Tartuntatautisuunnitelma

Viranomaisten hyväksymä tartuntatautisuunnitelma: Wanhan ajan markkinat la 4.9.2021

Tapahtuman kuvaus

Voipaalan taidekeskus järjestää 4.9.2021 perinteiset Wanhan ajan markkinat alueellaan (Sääksmäentie 772, 37700 Sääksmäki).

Tapahtuma kestää klo 11-15, ja markkinamyyjät tulevat alueelle jo aamulla pystyttämään telttansa. Alueelle on maksuton sisäänpääsy. Sääksmäen Reserviläiset Säres ry:n hoitaa pysäköinninvalvontaa (4 henkilöä) ja järjestysmiehet (2-6 henkilöä). Odotamme noin 200 yhtäaikaista asiakasta alueelle. Hyvällä ilmalla ihmisiä tulee enemmän, kokonaisuudessaan alueella saattaa vierailla päivän aikana noin 1000 henkilöä.

Suunnitelma

Tapahtuma on paikallinen, kävijöitä tulee Valkeakosken ja Akaan suunnalta. Asiakkaat tulevat lähialueelta kävellen ja polkupyörällä, kaupungista henkilöautoillaan. Ihmiset eivät näin ollen tule eri maantieteellisiltä alueilta.

Markkinamyyjät ovat pääosin ulkona omissa teltoissaan ja piha-alueella on hyvin tilaa. Tapahtumassa tiedetään etukäteen osallistuvat markkinamyyjät, joiden määrä on tänä vuonna rajattu normaalia pienemmäksi. Myyjäpaikkoja on 40-46. Myyjistä lähes kaikki ovat paikallisia, osa Pirkanmaalta ja muutama kauempaa (Loppi, Salo). Ketään ei majoitu alueella. Myyjille suositellaan erillisessä myyjäkirjeessä koronavilkkusovellus käyttöön ottamista ja edellytetään käsidesin tarjoamista asiakkaille myyntipisteellään.

Erityisesti elintarvikemyyjiä muistutetaan hyvän hygienian ylläpidosta myyntialueellaan. Alueella on kahvila, jonka yrittäjä vastaa ravintolatoiminalle annettujen rajoitusten ja suositusten noudattamisesta omassa toiminnassaan.

Paikalle saapuvia informoidaan sekä etukäteen sosiaalisessa mediassa ja mediatiedottein, alueen ilmoitustaululle laitetaan vastaava ohjeistus kaikkien nähtäville. Kuulutuksin muistutamme pitämään turvavälejä sekä huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta koko tapahtuman ajan:

• Älä saavu alueelle, mikäli olet kipeä tai sinulla on hengitystieoireita.

• Käytä kasvomaskia (myös rokotetut).

• Muista riittävä turvaväli muihin ihmisiin kaikissa tilanteissa.

• Huolehdi käsihygieniasta. Pese kädet tai käytä käsidesiä. Käsidesiä on saatavilla alueella.

• Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.

Tapahtuma-alueella on lisäksi 2-6 kiertävää järjestysmiestä, jotka vastaavat tapahtuman turvallisuudesta ja valvovat mm. turvavälejä sekä tarvittaessa muistuttavat niistä.

Alueella on käsidesiä ja kasvomaskeja tarjolla. WC:t sijaitsevat eri rakennuksissa, jolloin voidaan välttää jonoja ja huolehtia turvaväleistä.

Henkilöstön taukotiloissa käytetään porrastusta ja käytetään maskeja.

Viimeksi muokannut: Puttonen Irma