Alkutalven tapahtumat Voipaalassa

Kuvassa lähikuva säleistä.

Voipaalan talvikauden kohokohta, Vuoden luontokuvat 2022 näyttely avautuu 19.11. Opastuksia järjestetään niin lapsille kuin aikuisillekin ja onpahan luvassa vielä jouluiset markkinatkin.

Voipaalan näyttelytoiminnassa ripustustauko 7.11.-18.11.

Voipaalan näyttelytoiminnassa on ripustustauko 7.11.-18.11. Seuraavaksi Voipaalaan aukeaa Vuoden luontokuvat 2022 –näyttely, joka on auki 29.1.2023 saakka. Ripustustauon aikana Voipaalan näyttelytoiminta on tauolla. Kahvila on auki viikonloppuna 12.11.-13.11.

Lasten oikeuksien päivänä 20.11. lapsen kanssa ilmaiseksi näyttelyyn

Lasten oikeuksien 13. ja  31, artiklassa todetaan lapsen oikeus ilmaista itseään taiteen keinoin sekä vapaus osallistua kulttuurielämään ja taiteisiin. Tätä kunnioittaaksemme tarjoamme koko perheelle mahdollisuuden tutustua lasten kanssa Voipaalan näyttelyihin 20.11.2022 veloituksetta. Aikuiset pääsevät lapsen kanssa ilmaiseksi näyttelyyn lapsen oikeuksien päivänä.

Sunnuntaiopastukset näyttelyssä jatkuvat marraskuussa

Marraskuussa sunnuntaisin järjestetään tasatunnein lyhyt alustus näyttelyyn pääsylipun hinnalla. Opastus on oiva tapa rauhoittua katsomaan henkeäsalpaavan kauniita luontokuvia. Opastuksilla voi kysellä myös Rapolanharjun historiasta.

Opastukset lapsille pe 25.11. ja pe 9.12. klo 10

Voipaalan ovet aukeavat pe 25.11 ja pe 9.12. perheen pienimmille jo tuntia normaalia aiemmin, ja lapset pääsevät tutustumaan näyttelyyn oppaan johdolla. Tällä kierroksella ei tarvitse olla hiljaa, ja kaikkia tunteita on taidetta katsoessa lupa ilmaista! Sisältö räätälöidään osallistujien ikätasoon sopivaksi. Opastus sisältyy näyttelylippujen hintaan. Opastuksen jälkeen osallistujat voivat syödä omia eväitään kahviossa.

Voipaalan talvessa luonto ja eläimet ovat läsnä

Voipaalan talven näyttelyt keskittyvät luontoon ja eläimiin. 19.11.22-29.1.23 Vuoden luontokuvat 2022 esittelee maagisen upeita otoksia luonnon ihmeistä. Voipaalassa esillä on kaikki palkitut teokset, sekä aiempien vuosien parhaimmistoa.

Helmikuussa näyttelytilat valtaa Eettinen eläin – näyttely, jossa taiteilijat tutkivat eläimen olemusta erilaisin taiteen keinoin. Näyttely on esillä 11.2.-9.4.2023.

Kahvila avoinna talvikaudella vain viikonloppuisin

Talvikaudella Voipaalan kartanokahvila on avoinna vain viikonloppuisin ja tilauksesta. Näyttelyt ovat avoinna ti-su klo 11-17. Arkena kannattaa siis pakata kahvit termariin kun suuntaa retken talvisiin Sääksmäen maisemiin.

Juhlatilan esittelyitä kerran kuukaudessa

Voipaalan vanhassa navetassa on juhlatilat 100 hengelle. Juhlatiloja pääsee katsomaan joka kuun toinen tiistai klo 16-17. Ilmoittaudu näyttöön Voipaalan sähköpostiin (voipaala(at)valkeakoski.fi) ja tule katsomaan Voipaalan juhlatiloja! Myös Pytingin luokka- ja seminaaritiloja vuokrataan erilaisiin tilaisuuksiin ympäri vuoden.

Taidetestaajat saapuvat Voipaalaan

Voipaalalla on ilo ja kunnia ottaa jälleen vastaan 8.luokkalaisia Taidetestaajia. Taidetestaajat tutkivat Voipaalan näyttelyä draamallisessa mysteeripelissä talvikauden aikana. Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen 1–2 vierailua lukuvuodessa korkealaatuisen taiteen pariin. Voipaala on yhtenä Taidetestaajien kohteena ja saamme vieraaksemme yhteensä noin tuhat koululaista!

Taito & Taide joulumarkkinoita vietetään jälleen 3.12.2022

Tänä vuonna Voipaalassa järjestetään jälleen Taito & Taide joulumarkkina. Markkinapäivä on 3.12. jolloin markkinahumua on ilmassa klo 11-15. Joulumarkkinoilla tallipihalla on Tonttutohinat-esitys klo 12 ja 13.30. Esitys sopii koko perheelle. Pyydämme saapumaan Voipaalaan mahdollisuuksien mukaan kimppakyydeillä, sillä parkkitilaa on rajoitetusti!