Voipaalan syksy käynnistyy 10.9.2022.

Voipaalan- aidekeskuksen päärakennus ja syksyiset puut.

Voipaalan Wanhan ajan markkinoita vietettiin 3.9. ja markkinat keräsivät alueelle arviolta 3000 kävijää! Seuraavaksi Voipaalassa valmistaudutaan syksyn näyttelyihin, jotka aukeavat yleisölle 10.9.2022. Luvassa on monitaiteellisia elämyksiä, veistoksia ja maalauksia.

Kahvila avoinna vain viikonloppuisin

Voipaalan päärakennuksessa toimiva kahvila on syksyllä avoinna vain viikonloppuisin ja tilauksesta. Arkena harjulla ulkoillessa kannattaa siis pakata omat kahvit termariin ja lähteä nauttimaan ihanasta syksyisestä luonnosta.

Taidenäyttelytoimintaa ympäri vuoden

Voipaalan näyttelytoiminta jatkuu syyskaudella normaalisti 10.9. alkaen. Näyttelyt ovat auki niin arkena kuin viikonloppunakin. Maanantaisin näyttely on kiinni, muuten näyttely on avoinna ti-su 11-17. Museokortti käy maksuvälineenä, joten Voipaalassa kannattaa vierailla useammankin kerran.

Näyttelyssä 10.9.-6.11.2022 Aallon alla, ilman päällä, sekä Takapotkuja

Syksyn ensimmäisissä näyttelyissä on esillä Hannu Riikosen veistoksia ja maalauksia, sekä Tini Sauvon, Tero Makkosen ja Esa Lindroosin eri tekniikoita yhdistävä kokonaisuus.

Tini Sauvon satumaiset hahmot, Tero Makkosen valokuvat, videot ja valaisu sekä Esa Lindroosin loihtima äänimaailma muodostavat elämyksellisen kokonaisuuden. Lähtökohtana yhdessä ideoivalla ja toteuttavalla työryhmällä ovat erilaisten ilmaisukeinojen ja sisältöjen luova yhdistely. Ryhmä pyrkii tulokseen, joka on enemmän kuin osiensa summa.

Hannu Riikonen yhdistää maalauksissaan ja veistoksissaan karnevalismin, naivistisen hyväntahtoisuuden sekä yhteiskunnallisen kriittisyyden. Hahmojen asennoilla, väreillä ja symboliikalla hän kertoo ihmisen kosketuksen tarpeesta, syrjäytymisen ja irrallisuuden ahdistuksesta sekä onnen etsinnästä. Riikosen myöhempien ja käsitteellisempien teosten lähtökohta on ironisten hahmojen muuttuminen usein pyöreämuotoisiksi abstraktion omaisiksi esineiksi, jotka pyrkivät keskiöstään yhä hurjempiin kolmiulotteisiin symmetriamuotoihin. Koristeellisella ja voimakkaalla kuviomaalauksella hän korostaa symmetriaa tai aggressiivista muotokieltä. Karnevalistisella vaikutelmalla sen sijaan pyritään poistamaan realistiset ja romanttiset yhteydet.