Voipaalan syksyn tapahtumia

Ihmisiä kartanon edessä puutarhassa.

Nappaa talteen tärpit Voipaalan vierailuun. Tänä syksynä näyttelyihin järjestetään opastuksia niin aikuisille kuin lapsillekin pääsylipun hinnalla. Voipaala onkin loistava retkipaikka syksyn kauniissa väreissä Rapolan harjun syleilyssä.

Taiteilijatapaaminen Voipaalassa 9.10. klo 12-15

Voipaalan näyttelyn taiteilijat ovat tavattavissa sunnuntaina 9.10. klo 12-15. Taiteilijat kertovat teoksistaan ja teoksien takana olevista tarinoista. Paikalle voit saapua oman aikataulun mukaan. Taiteilijatapaaminen sisältyy pääsylipun hintaan. Muistattehan että Voipaalassa käy museokortti!

Opastuksia lapsille 18.10 ja 1.11. klo 10

Voipaalan näyttelyyn järjestetään kaksi lasten opastusta ti 18.10. ja ti 1.11. klo 10. Voipaalan ovet aukeavat siis perheen pienimmille jo tuntia normaalia aiemmin, ja lapset pääsevät tutustumaan näyttelyyn oppaan johdolla. Tällä kierroksella ei tarvitse olla hiljaa, ja kaikkia tunteita on taidetta katsoessa lupa ilmaista! Opastus sisältyy näyttelylippujen hintaan. Opastuksen jälkeen osallistujat voivat syödä omia eväitään kahviossa.

Valkeakoskipäivä 27.10.

Voipaalan näyttelyihin on vapaa pääsy Valkeakoskipäivänä 27.10. Voipaalan ja Rapolan alue on vahva osa Valkeakosken kulttuurihistoriaa ja paikallinen ylpeys taiteen ja kulttuurin kentällä.  Pidämme taloa poikkeuksellisesti auki klo 18 saakka ja Aallon alla, ilman päällä -näyttelyn taiteilijat ovat tavattavissa klo 15-17.

Sunnuntaiopastukset klo 13 ja klo 15

Voipaalassa kokeillaan lokakuussa yleisölle avoimia sunnuntaiopastuksia. Näyttelyistä järjestetään lyhyt opastus klo 13 ja klo 15 pääsylipun hinnalla. Voit saapua paikalle kuulemaan pienen alustuksen näyttelyistä, jonka jälkeen yleisö pääsee omatoimisesti tutustumaan näyttelyyn. Näyttelyn jälkeen onkin mukava hörpätä kahvit kartanokahvilassa!

Kahvila avoinna vain viikonloppuna

Syyskaudella Voipaalan kartanokahvila on avoinna vain viikonloppuisin ja tilauksesta. Näyttelyt ovat avoinna ti-su klo 11-17. Arkena kannattaa siis pakata kahvit termariin kun suuntaa retken Sääksmäen suuntaan.

Juhlatilan esittelyitä kerran kuukaudessa

Voipaalan vanhassa navetassa on juhlatilat 100 hengelle. Syksyllä juhlatiloja pääsee katsomaan joka kuun toinen tiistai klo 16-17. Ilmoittaudu näyttöön Voipaalan sähköpostiin (voipaala(at)valkeakoski.fi) ja tule katsomaan Voipaalan juhlatiloja! Myös Pytingin luokka- ja seminaaritiloja vuokrataan erilaisiin tilaisuuksiin ympäri vuoden.

Näyttelyissä monitaidetta, veistoksia ja maalauksia 6.11. saakka

Syksyn ensimmäisissä näyttelyissä on esillä Hannu Riikosen veistoksia ja maalauksia, sekä Tini Sauvon, Tero Makkosen ja Esa Lindroosin eri tekniikoita yhdistävä kokonaisuus.

Tini Sauvon satumaiset hahmot, Tero Makkosen valokuvat, videot ja valaisu sekä Esa Lindroosin loihtima äänimaailma muodostavat elämyksellisen kokonaisuuden. Lähtökohtana yhdessä ideoivalla ja toteuttavalla työryhmällä ovat erilaisten ilmaisukeinojen ja sisältöjen luova yhdistely. Ryhmä pyrkii tulokseen, joka on enemmän kuin osiensa summa.

Hannu Riikonen yhdistää maalauksissaan ja veistoksissaan karnevalismin, naivistisen hyväntahtoisuuden sekä yhteiskunnallisen kriittisyyden. Hahmojen asennoilla, väreillä ja symboliikalla hän kertoo ihmisen kosketuksen tarpeesta, syrjäytymisen ja irrallisuuden ahdistuksesta sekä onnen etsinnästä. Riikosen myöhempien ja käsitteellisempien teosten lähtökohta on ironisten hahmojen muuttuminen usein pyöreämuotoisiksi abstraktion omaisiksi esineiksi, jotka pyrkivät keskiöstään yhä hurjempiin kolmiulotteisiin symmetriamuotoihin. Koristeellisella ja voimakkaalla kuviomaalauksella hän korostaa symmetriaa tai aggressiivista muotokieltä. Karnevalistisella vaikutelmalla sen sijaan pyritään poistamaan realistiset ja romanttiset yhteydet.

Talven viimeisenä näyttelynä Vuoden luontokuvat 2022

Vuoden viimeisenä näyttelynä aukeaa Vuoden luontokuva 2022 näyttely. Kilpailun voittajat julkistetaan 22.10.2022. Seuraa siis tiedotusta syksymmällä!