Voipaalan talvi

Rapolanharjun talvinen polku

Voipaalassa järjestetään Lyhytelokuvapäivän näytöksiä ja valmistaudutaan joulutaukoon. Talven näyttelyissä nähtävillä luontoa ja eläimiä.

Lyhytelokuvapäivän näytöksiä Pytingissä 21.12.

Tänä vuonna Voipaalassa näytetään kaksi lyhytelokuvapäivän näytöstä. Ensimmäisenä klo 13 nähdään AV-Arkin Toisin eläen (7) ja heti sen perään klo 14 Animaatiodokumentteja (16). Elokuvat esitetään Pytingin opetustilassa ja tilaisuuteen on kaikille vapaa pääsy. Huomioithan, ettei elokuvat ole suunnattu lapsille.

Näyttelyiden joulutauko alkaa 19.12.

Voipaalan näyttelytoiminta on joulutauolla 19.12.2022-8.1.2023. Päärakennuksen näyttelyt, sekä kartanokahvila on suljettu yleisöltä joulutauon aikana. Vuoden vaihteen jälkeen esillä on vielä 29.1. saakka Vuoden luontokuvat 2022, jonka jälkeen luontoteema jatkuu Eettinen eläin – näyttelyllä, joka avautuu yleisölle 11.2.2023.

Taidetestausta Voipaalassa tammikuun loppuun saakka.

Maanantaisin ja tiistaisin Voipaalalla on ilo ja kunnia ottaa vastaan 8.luokkalaisia Taidetestaajia. Taidetestaajat tutkivat Voipaalan näyttelyä draamallisessa mysteeripelissä talvikauden aikana. Taidetestaajat on Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma, joka tarjoaa kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen 1–2 vierailua lukuvuodessa korkealaatuisen taiteen pariin. Voipaala on yhtenä Taidetestaajien kohteena ja saamme vieraaksemme yhteensä noin tuhat koululaista! Taidetestaajat vierailevat näyttelyssä vielä joulukuussa 19. ja 20. päivä, vaikka talo on muuten jo joulutauolla.

Kahvila avoinna talvikaudella vain viikonloppuisin

Talvikaudella Voipaalan kartanokahvila on avoinna vain viikonloppuisin ja tilauksesta. Näyttelyt ovat avoinna ti-su klo 11-17. Arkena kannattaa siis pakata kahvit termariin kun suuntaa retken talvisiin Sääksmäen maisemiin.

Juhlatilan esittelyitä kerran kuukaudessa

Voipaalan vanhassa navetassa on juhlatilat 100 hengelle. Juhlatiloja pääsee katsomaan joka kuun toinen tiistai klo 16-17. Ilmoittaudu näyttöön Voipaalan sähköpostiin (voipaala(at)valkeakoski.fi) ja tule katsomaan Voipaalan juhlatiloja! Myös Pytingin luokka- ja seminaaritiloja vuokrataan erilaisiin tilaisuuksiin ympäri vuoden.