Tanssi ja arkkitehtuuri pääosassa Kartanokahvilan kesänäyttelyssä

Tanssija ja pylväitä.

Voipaalan Kartanokahvilassa on 8.6.-1.9.2024 esillä italialaisen valokuvaajan ja arkkitehdin Simone Gheran kansainvälinen näyttely Dancer Inside, jossa tanssi ja arkkitehtuuri kietoutuvat yhteen ainutlaatuisella tavalla.

Simone Ghera on italialainen arkkitehti ja valokuvaaja Roomasta, vaikka asuukin nykyään Berliinissä. “Dancer Inside” on hänen valokuvaprojektinsa, jonka pääaiheena on tanssi. Näyttelysarja sisältää vuodesta 2008 alkaen tallennettuja valokuvia erimaalaisista tanssijoista, tanssiseuroista ja -akatemioista. Ghera on kuvannut ammattitanssijoita eri tilanteissa, kuten harjoituksissa, tanssitunneilla, kulisseissa, sisällä tai ulkona arkkitehtonisissa ja historiallisissa kohteissa.

”Jokainen valokuva edustaa kahden vastakkaisen, mutta kuitenkin toisiinsa liittyvän, elementin yhdistelmää: arkkitehtuuri ja tanssi. Kuvissa arkkitehtuuri ilmentää eri maiden kulttuuri-identiteettiä, historiaa, maantiedettä ja uskontoa. Tanssi sen sijaan on universaali kieli, joka ylittää sekä kansalliset että kulttuuriset rajat.”

Dancer Inside -valokuvasarjan osia on vuodesta 2011 lähtien ollut aiemmin esillä näyttelyissä Roomassa, Madridissa, Pietarissa, Moskovassa, Tel Avivissa, Berliinissä, Lontoossa, Pariisissa (UNESCO Palace & Carrousel du Louvre), Prahassa, Wienissä, Ciudad de Guatemalassa, Bakussa (Museum of Modern Art), Milanossa, Brysselissä, Helsingissä, Genevessä (Palais des Nations / United Nations) sekä toukokuusta 2024 alkaen New Yorkissa (United Nations Headquarters) …ja nyt myös Voipaalassa, Valkeakoskella!