Koronaohjeistus

Toukokuussa näyttelytiloihin otetaan turvavälimääräyksen (2m) ja maskisuosituksen puitteissa max 50 henkilöä.
Kahvilan asiakaspaikkarajoitukset; sisätiloissa max 15 hlö kerrallaan, lisäksi ulkopöydillä voi nauttia kahvilan tuotteita.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä (11.5.21) Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella voidaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 50 (viisikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntatautilaista tulevia velvoitteita. Henkilömäärä tulee rajata siten, että henkilöiden tai seurueiden väliin jää vähintään 2 metriä. Ajanjakso määräykselle 12.5.–1.6.2021.

Tehdään yhdessä kaikkien olo turvalliseksi ja noudatetaan ohjeistuksia ja alueellisia suosituksia. Tälle sivulle päivitämme ohjeistusten tärpit ja soveltamisen Voipaalassa.

Suojaa itseäsi turvaväleillä ja käsihygienialla; suojaa muita käyttämällä maskia

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja. Tultaessa sisätilaan käytä käsihuuhdetta tai pese kädet wc-tiloissa. Käsienpesualtaita vessoissa on vain yksi.

Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.

Meille olet tervetullut maskin kanssa. Tutkimusten mukaan korona tarttuu pisaratartuntana ja osin myös aerosolitartuntana. Koronatartunnan saanut henkilö voi olla koko ajan oireeton ja silti tartuttaa tautia eteenpäin. Tästä syystä pyydämme kaikkia noudattamaan annettuja suosituksia ja rajoituksia.

 

Turvavälit ja henkilömäärät

Näyttelyhuoneissa ja saleissa on yleensä aina väljästi tilaa, jolloin turvaetäisyyksien pitäminen on helppoa. Huolehdithan omalta osaltasi, että min. 2 metrin turvavälit säilyvät. Jos hetkellisesti suositeltu henkilömäärä näyttää täydeltä, on hyvä aika pienelle happihypylle puutarhassamme! Pääsymaksun maksamisessa kannattaa suosia lähimaksukorttia.  Jos kassalla on jonoa, voit myös maksaa pääsymaksun käytyäsi näyttelyssä ensin.

Toivomme sinun käyttävän suositusten mukaisesti kasvomaskia. Tarvittaessa voit ostaa kertakäyttöisen kasvomaskin toimistosta (1 euro/kpl).

Pinnat ja siivoaminen

Koronavirukset eivät nykytietämyksen mukaan säily pitkiä aikoja ilmassa tai pinnoilla. Vältä kuitenkin pintojen koskettelua, mikäli mahdollista. Teoksiin ei koskaan saa koskea, ja se pätee myös korona-aikana. Siistijät noudattavat Työterveyslaitoksen siivousohjeita.

Kahvilayrittäjä toteuttaa omalta osaltaan kahvilatoimintaan annettuja viranomaisohjeistuksia.

Tarkista tilanne

Voipaalassa on voimassa viranomaisten mukaiset ohjeistukset: Valkeakosken kaupungin, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, AVIn ja THLn ajankohtaiset ja yleiset koronatiedot sekä toimintaohjeet löydät linkkiosiosta.

Sivuillamme esitellään yleisesti jonkin verran Valkeakosken ja Sääksmäen alueen muita toimijoita. Huomaa, että heillä voi olla omia korona-ajan aukiolojaan, jotka poikkeavat normaalista. Tarkista siis muiden toimijoiden omilta sivuilta, ovatko he avoinna tai mitä rajoituksia he ovat asettaneet.

Kiitos yhteistyöstä!

Tehdään yhdessä tästä aikakaudesta mahdollisimman mukava kanssaihmisille – otetaan huomioon toisemme ja hymyillään. Se näkyy myös maskin takaa!

 

Viimeksi muokannut: Puttonen Irma