Koronaohjeistus

Suojaa itseäsi turvaväleillä ja käsihygienialla; suojaa muita käyttämällä maskia.

Elämme edelleen korona-aikaa, huomioithan, että se aiheuttaa muutoksia toimintoihin. Tehdään yhdessä kaikkien olo turvalliseksi ja noudatetaan ohjeistuksia ja alueellisia suosituksia. Tälle sivulle päivitämme ohjeistusten tärpit ja soveltamisen Voipaalassa.

Tule paikalle vain terveenä ja oireettomana

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja. Tultaessa sisätilaan käytä käsihuuhdetta tai pese kädet wc-tiloissa. Käsienpesualtaita vessoissa on vain yksi.

Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.

Meille olet tervetullut myös maskin kanssa. Tutkimusten mukaan korona tarttuu pisaratartuntana ja osin myös aerosolitartuntana.

Turvavälit ja henkilömäärät

Näyttelyhuoneissa ja saleissa on yleensä aina väljästi tilaa, jolloin turvaetäisyyksien pitäminen on helppoa. Huolehdithan omalta osaltasi, että 1-2 metrin turvavälit säilyvät; erityisesti kahvilan ja vessan luona voi olla enemmän ihmisiä. Mikäli koet, että turvavälejä ei pysty pitämään, käytäthän kasvomaskia. Tarvittaessa voit ostaa kertakäyttöisen kasvomaskin toimistosta arkipäivänä (1 euro/kpl).

Pääsymaksut maksetaan kahvilan kassalle, maksamisessa kannattaa suosia lähimaksukorttia. Vältä jonotusta tarpeen tullen viettämällä aikaa ulkotiloissa. Jos kassalla on jonoa, voit myös maksaa pääsymaksun käytyäsi näyttelyssä ensin.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittelee, että yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi järjestettäisi yli 10:lle hengelle ja että pienissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, jos turvavälit eivät toteudu. AVI tiedottaa joulukuun rajoituksena, että sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä on 50 henkilöä, jos osallistujien turvallisuus voidaan taata OKM ja THL ohjeet huomioiden.

Pinnat ja siivoaminen

Koronavirukset eivät nykytietämyksen mukaan säily pitkiä aikoja ilmassa tai pinnoilla. Vältä kuitenkin pintojen koskettelua, mikäli mahdollista. Teoksiin ei koskaan saa koskea, ja se pätee myös korona-aikana. Siistijät noudattavat Työterveyslaitoksen siivousohjeita.

Kahvilayrittäjä toteuttaa omalta osaltaan kahvilatoimintaan annettuja viranomaisohjeistuksia.

Tarkista tilanne

Voipaalassa on voimassa viranomaisten mukaiset ohjeistukset: Valkeakosken kaupungin, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, AVIn ja THLn ajankohtaiset ja yleiset koronatiedot sekä toimintaohjeet löydät linkkiosiosta.

Sivuillamme esitellään yleisesti jonkin verran Valkeakosken ja Sääksmäen alueen muita toimijoita. Huomaa, että heillä voi olla omia korona-ajan aukiolojaan, jotka poikkeavat normaalista. Tarkista siis muiden toimijoiden omilta sivuilta, ovatko he avoinna tai mitä rajoituksia he ovat asettaneet.

Kiitos yhteistyöstä!

Tehdään yhdessä tästä aikakaudesta mahdollisimman mukava kanssaihmisille – otetaan huomioon toisemme ja hymyillään. Se näkyy myös maskin takaa!

 

Viimeksi muokannut: Puttonen Irma