Toimintakertomus

Voipaalan taidekeskuksen toimintakertomus 2023
Valkeakosken kaupungin koulutus- ja hyvinvointipalvelut

Voipaalan taidekeskus kuuluu Valkeakosken kulttuuripalveluiden yksikköön, joka on osa kaupungin koulutus- ja hyvinvointikeskusta. Voipaala toteuttaa kaupungin toiminta-ajatusta ja luo osaltaan hyvinvoivaa yhteisöä: taidekeskus on mahdollistaja, osa paikallista yhteisöä ja laajempaa yhteistyöverkostoa.

Toimintaamme kuvaavat parhaiten kolme T-alkuista sanaa: taide, tapahtumat, tilat. Pyrkimyksenä on sekä edistää valkeakoskelaisten ihmisten potentiaalia inspiroivilla nykytaiteen näyttelyillä, että olla houkutteleva kotimaan matkailukohde. Tässä mielessä Voipaala hyödyntää vahvasti myös kartanon tarinoita ja Sääksmäen alueen pitkää kulttuurihistoriaa sekä Rapolanharjun kulttuurimaiseman läheisyyttä.

Taidekeskuksen 46. toimintavuosi oli erittäin monipuolinen upeine näyttelyineen ja uusine yleisötapahtumineen. Näyttelyissä ja tapahtumissa kävi noin 13 800 henkeä, tilavuokrauksia oli 134. Kaikkiaan Rapolan harjulla ja Voipaalan alueella on vuosittain 20 000 – 30 000 kävijää.

Vuonna 2023 Voipaalaan valittiin uusi toiminnanjohtaja ja näyttelyhaku uudistui. Pakariin tuli uusia vuokralaisia. Voipaalan päärakennuksen näyttelytiloihin hankittiin uudet, kevyet ripustuskiskot. Navetasta otettiin uusia kuvia koristeltuna juhlatilaisuuksien markkinointia varten.

Yksityiskohtaisemmin menneestä vuodesta ja katsaus alkaneen vuoden toimintaamme tarkemmin alla olevissa jaksoissa:

Viimeksi muokannut: Kress Hanna