Toimintakertomus

Voipaalan taidekeskus kuuluu Valkeakosken kulttuuripalveluiden yksikköön, joka on osa kaupungin koulutus- ja hyvinvointikeskusta.

Kuvakollaasi, jossa ihmisiä, eläimiä, näyttelyitä, kukkia vuodelta 21.Voipaala toteuttaa kaupungin toiminta-ajatusta ja luo osaltaan hyvinvoivaa yhteisöä: taidekeskus on mahdollistaja, osa paikallista yhteisöä ja laajempaa yhteistyöverkostoa.

Toimintaamme kuvaavat parhaiten kolme T-alkuista sanaa: taide, tapahtumat, tilat. Pyrkimyksenä on sekä edistää valkeakoskelaisten ihmisten potentiaalia inspiroivilla nykytaiteen näyttelyillä, että olla houkutteleva kotimaan matkailukohde. Tässä mielessä Voipaala hyödyntää vahvasti myös kartanon tarinoita ja alueen pitkää kulttuurihistoriaa.

Taidekeskuksen 44. toimintavuonna elettiin edelleen koronaepidemian sallimissa rajoissa. Näyttelytoiminta jouduttiin keskeyttämään koronasulun vuoksi 8.3. – 9.5. ja suunniteltuja tapahtumia järjestettiin normaalia vähemmän. Tilavaraukset lisääntyivät, kun koulun väistötiloina toimineet vuokratilat vapautuivat kesällä. Myös Pakariin tuli uusia vuokralaisia.

Näyttelyissä ja tapahtumissa kävi 7164 henkeä, ja vuokratilojamme varattiin 72 kertaa.

 

Sääksmäellä 3.1.2022

Irma Puttonen
Toiminnanjohtaja
Voipaalan taidekeskus

Yksityiskohtaisemmin menneestä vuodesta 2021 ja katsaus alkaneen vuoden toimintaamme tarkemmin allaolevissa jaksoissa:

Viimeksi muokannut: Puttonen Irma