Hiekkakakkuja rannalla, jossa kävelee yksi henkilö.

Forest Camp 25 8.6.-1.9.2024

Forest Camp –kollektiivin 25-vuotisjuhlanäyttely Voipaalan taidekeskuksessa 8.6.-1.9.2024

Kuvataiteilijaryhmä Forest Camp aloitti toimintansa vuonna 1998 Punkaharjulla. Forest Campin kaikilla jäsenillä (Juha van Ingen, Pasi Eerik Karjula, Antti Keitilä, Markku Kivinen ja Marko Vuokola) on tahoillaan monipuolinen taiteilijaura.

Forest Campin taiteellisen toiminnan ytimen muodostaa ajatusten vapaa ja ennakkoluuloton pallottelu sekä anonyymi, osin improvisaatioon perustuva kollektivismi. Forest Camp on laboratorio tai aivoriihi, jossa kaikki on mahdollista. Ryhmän kokoontumisissa puidaan ja puretaan estoitta maailman ilmiöitä ja etsitään taiteen- ja kuvantekemisen rajoja. Usein päädytään ratkaisuihin, jotka tuntuvat raikkailta, yllättäviltä ja totuttuja toimintatapoja kyseenalaistavilta.

Forest Campin tuotanto koostuu mm. interventioista, objekteista, paikkasidonnaisista installaatioista; taiteen olemusta luotaavista teoksista ja tapahtumista. Ryhmän tuotannosta löytyvät niin mielikuvitusnuotio kuin maailman kallein hajuvesikin.

Forest Camp tunnetaan erityisesti Kakutus-interventioistaan. Hiekkakakuista koostuvia väliaikaisia ympäristötaideteoksia on toteutettu mm. Helsingissä, Punkaharjulla, Puumalassa, Mohnin saarella Virossa, Jurmalassa Latviassa, Madridissa Espanjassa, Acciarolessa Italiassa, New Yorkissa ja Cheng Chaun saarella Hong Kongissa.

Voipaalan taidekeskukseen räätälöidyssä juhlanäyttelyssä Forest Camp esittää teoksia reilun 25 vuoden ajalta. Runsas katsaus Forest Campin maailmaan sisältää mm. installaatioita, objekteja, liikkuvaa kuvaa ja piirustuksia.

Viimeksi muokannut: Kress Hanna