Perhe kävelemässä Voipaalan väenpihalla

Pikselit päreiksi kesällä 2022

Aitassa kesän 2022 ”Pikselit päreiksi” yhdistää perinteisen materiaalin digitaaliseen ilmaisuun.

Kuvataiteilija Pauli Ahopelto tavoittelee puumosaiikkiensa yleisolemuksessa raikkaasti improvisoitua ja kontrastisen fururistista ilmettä suhteessa perinteiseen materiaaliin.

Pikselit päreiksi -teosten perusidea on digitaalisten kuvapisteiden orgaaninen uudelleensyntymä. Kuvat ovat alun perin arkisista tilanteista, interiööreistä, maisemista ja fiiliksistä puhelimeen napattuja.

Kuva-aiheista työstettävät teokset ovat puupintoja, kuten viiluja, paanuja, liimapuuta, kierrätyspuuta, mutta kuitenkin pääosin leppä- ja kuusipäreitä. Työstötekniikoihin kuuluu lisäksi monenlaisia puunkäsittelyjä, pohjustuksia, sommitteluja. Värjäykset toteutetaan ekologisesti, pääosin omatekoisilla pigmentoiduilla luonnonvahoilla. Kaikessa näkyy elävästi kädenjälki ja orgaanisuus.

Pauli Ahopelto on helsinkiläinen kuvataiteilija, jolla on työhuone Helsingissä ja verstas Valkeakosken Tarttilassa (vanha työväentalo). Teoksia on Voipaalassa esillä 1800-luvulta olevan aitan uumenissa ja harmaaksi patinoituneen verstaan julkisivussa päänäyttelyn avoinnaoloaikaan.

Viimeksi muokannut: Sadeharju Annika