teoskuva, jossa vihreä lehmänpää

ROP: Odotettavissa satunnaista hallintaa ja harkittua epävakautta.

Voipaalan alakerran näyttelytiloissa 12.6. – 29.8.2021.

Näyttelyn sisältö käsittelee kuvataiteen keinoin tämän hetken ja lähitulevaisuuden yhteiskunnallisia kysymyksiä, joita ihmiskuntana joudumme ratkaisemaan selviytyäksemme maapallollamme. Keskeisiä teemoja ovat ravinto, energia ja teknologia, ja näihin liittyvät ristiriidat ja ihmisyyden olemus.

ROP lähestyy aiheitaan visuaalisesti näyttävästi ja taidolla tehdyillä teoksilla, joiden sisältö on luettavissa monipuolisesti, myös heidän määrittelemiensä teemojen ulkopuolelle. Teoksissa on myös selkeitä satiirisia elementtejä. Taiteilijat uskovat, että isojen asioiden käsittely syvällisesti on mahdollista ainoastaan silloin, kun niille on mahdollista myös nauraa.

“Teoksemme ovat tehty ennen kaikkea rakkaudesta ihmisyyteen, niin vaikeaa kuin se toisinaan onkin, ja vakaasta uskosta siihen että asiat kääntyvät lopulta aina parempaan.

Teoksemme ovat maalattuja veistoksia, jotka ovat ripustettuja vapaaseen tilaan jalustoille tai kiinnitetty seinälle. Teostemme pinnat ja rungot ovat puuta, vaneria tai muita puupohjaisia levymateriaaleja. Maaleina käytämme spray-, akryyli- ja/tai öljyvärejä. Joissakin teoksissa olemme käyttäneet myös metallia.”

ROP-taiteilijaryhmä

ROP on vuonna 2011 alkanut poikkitaiteellinen projekti, jonka muodostavat kuvataiteilija (AMK) Tuomo Rosenlund ja diplomi-insinööri Pekko Orava. Luomme sisä- ja ulkotiloihin sijoitettavia teoksia ja installaatioita. Suunnittelemme teoksia perinteisten taiteen esittämisympäristöjen lisäksi julkisiin tiloihin, käyttäen soveltuvia materiaaleja ja tekniikoita.

ROP koostuu kahdesta oman alansa ammattilaisesta, ja yhdistämällä molempien osaamisen saamme aikaan jotain mitä kumpikaan ei yksinään saavuttaisi. Teokset syntyvät yhteistyönä, jossa taiteellinen ideointi ja sisällöt teoksiin luodaan yhdessä.

Samaan aikaan Voipaalassa

Voipaalan yläkerran näyttelysalissa samaan aikaan on esillä taiteilijapari Paananen & Ulvilan “Oudoissa tiloissa”.

Kesänäyttelyt avoinna ti-su klo 11-18 (ovet suljetaan 10 minuuttia aiemmin). Pääsymaksut 6/5/1 € (ei museokorttikohde). Muutokset avoinna oloissa mahdollisia, mikäli koronatilanne aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä. Lisäksi alueellamme maksuttomat Ilkka-ateljeen ja Rapalumin näyttelytilat.

Viimeksi muokannut: Reilin Taija